Make your own free website on Tripod.com

Van conflict naar contact

Home
Programma
Literatuur
Achtergrond en links
Aanmelden
Visie

Kokumu

conflictbemiddeling2.jpg

De training ‘van conflict naar contact’

 

           

Elke ouder of andere begeleider krijgt te maken met conflicten in de relatie met zijn of haar kind. Het komt nogal eens voor dat een conflict niet naar ieders tevredenheid opgelost wordt, waardoor er spanningen blijven bestaan of snel weer oplaaien waardoor het contact maar weer moeizaam tot stand komt.

 

In de training ‘van conflict naar contact’ leren ouders en andere begeleiders te bemiddelen bij conflicten zodat kinderen zich gezien, gehoord en begrepen voelen. Hierdoor ontstaat een duurzame oplossing voor het conflict en herstelt het contact zich weer.

 

De deelnemers leren wanneer je tussenbeiden kunt komen als kinderen ruzie maken, hoe je dat doet, wat je kunt zeggen zodat kinderen naar jou en naar elkaar gaan luisteren.

 

Het programma bestaat uit:

 

1.        Rollenspelen waarin verschillende praktijksituaties uitgespeeld worden. De ouders en begeleiders spelen zowel de rol van bemiddelaar als die van het kind.

 

2.       Het leren toepassen van de stappen van conflictbemiddeling. Als ouder en begeleider ervaar je direct en aan den lijve wat het effect is.

 

3.       Het leren ontdekken en toepassen van het invoelend luisteren naar kinderen. Ouders en begeleiders leren kinderen beter begrijpen en ervaren hoe het is om begrepen te worden. Zij krijgen meer inzicht in hun eigen overtuigingen en gedrag en leren of deze overtuigingen en het gedrag wel of niet dienend zijn om tot een oplossing van het conflict te komen.

 

 

Aan het eind van de cursus vind je een conflict een uitdaging. Je hebt gemerkt dat je veel voor kinderen kan betekenen in een onveilige situatie. Je kijkt er naar uit om te kunnen bemiddelen m.b.v. het stappen-plan en invoelend te luisteren, omdat je hebt ervaren dat het de relatie verdiept en er weer contact ontstaat.

 

 

Doelgroep

 

De training is bedoeld voor ouders of andere begeleiders van kinderen, zoals leerkrachten of jeugdhulpverleners.

 

Duur

 • 5 bijeenkomsten van 2 dagdelen of
 • 10 bijeenkomsten van 1 dagdelen  

   

  Kosten: €350 

  Voor meer informatie en/of aanmelding klikt u op de contact link onder aan deze pagina
     

 •  

   

   

   

   

   

 • jelaniensuhaiony.jpg
  contact maken

  contact

  zwartwit1.jpg
  tot ziens

  terug